EAV apparaat

Electro- acupunctuur volgens Voll (EAV)

Wat is Electro acupunctuur volgens Dr. Voll (Verder: EAV)?

EAV gaat terug naar duizenden jaren oude tradities. Door de acupunctuur wordt het evenwicht hersteld tussen yin en yang om een goede gezondheid te bereiken. De acupunctuurpunten, die verbonden zijn met verschillende lichaamsorganen, worden gemeten op de huid. Aldus heeft Dr. Voll in de  jaren 50 een methode ontwikkeld, die de energiehuishouding van het lichaam kan meten, zodat een tekort of een overschot aan energie  op het betreffende meetpunt wordt getoond. Dit is met de huidige techniek nauwkeurig te meten, zelfs in een vroeg stadium.

Signaleren en therapie met EAV

Bij deze therapie is het niet het primaire doel symptomen op te sporen en te behandelen, maar de hoofdoorzaak van de ziekte te zoeken en te herstellen. Dit betekent dat het orgaan in zijn geheel onderzocht moet worden waarop de therapie kan worden gebaseerd. Ook tijdens de therapie kan de EAV uitstekend zijn werk doen. Door de resonantietest kan het effect van medicamenten exact worden aangetoond en gericht worden ingezet op de behandeling.

Hoe wordt gemeten?

Met een speciaal meetinstrument wordt op de klassieke acupunctuurpunten de weerstand op handen en voeten gemeten. De arts / therapeut krijgt dan informatie over de energetische toestand van de daarmee verbonden organen. Aldus kan de arts / therapeut  al vroeg energetische veranderingen herkennen en opheffen, voordat er een ziekte van het orgaan ontstaat.

De meting

Op het acupunctuurpunt wordt een zwakke spanning gegeven. Naar gelang de ernst van de ziekte van het orgaan of orgaandeel verandert de weerstand. Dan toont de EAV- apparatuur een waarde beoordeling. Een gezond orgaan geeft een waarde van 50 aan, waarbij een stabiele waarde nodig is. Bij een verstoord orgaan wordt een hogere of lagere waarde gemeten. Loopt de waarde tijdens de meting terug dan zal  eerst het betreffende orgaan onderzocht moeten worden. Vaststellen van factoren die de ziekte veroorzaken wordt met Nosoden gedaan. Nosoden zijn vervaardigd uit ziekten-makende stoffen; het zijn gesteriliseerde ampullen bereide geneesmiddelen volgens homeopathische principes, die al 150 jaar bekend zijn. Voor de resonantietest worden deze al 60 jaar door EAV artsen / therapeuten met succes toegepast. Bij chronische ziektes kunnen Nosoden de afzetting van ziekmakende toxinen in het weefsel oplossen en via lymfestroom en bloedbaan uitscheiden. Met begeleiding- therapie worden de  organen in hun functie versterkt.

Mogelijkheden met EAV

Herkenning van ziektes in een vroeg stadium. Het vaststellen van ontstekingen-  en degeneratieprocessen. Behandeling tegen gifstoffen in het lichaam, zodat vervolgschade wordt voorkomen.  Alle homeopathische medicamenten, vitaminen, mineralen, kruiden en Nosoden worden vastgesteld (getest) op verdraagzaamheid en juiste dosering. Tenslotte kan intolerantie voor allerlei voedselproducten uitgetest worden.

Wat moet u weten?

Meting volgens EAV is ongevaarlijk.  De voor de meting gebruikte spanning van 0.98 Volt is minder dan die van een kleine zaklamp batterij. Als lichaamsorganen zijn verstoord (ziek) door jarenlange invloed van gifstoffen, geef deze dan met behulp van EAV de kans weer te herstellen. Dit kan afhankelijk van uw persoonlijke gesteldheid een lange tijd van therapie vergen.

Geïnteresseerd? op zoek naar meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen. Wij zijn per e-mail of telefoon te bereiken,

Email: c.e.m.janssen@hetnet.nl 

Tel: 0172-609860